Το τιραμισού είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό γλυκό από τους περισσότερους

Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
2 κομμάτια από 18 εκ. διάμετρο
4 μεγάλα αυγά
3/4 κούπας τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες

Για  επικάλυψη & γέμιση:
1 μεταλλικό κουτί φυτική σαντιγί
150γρ. ζάχαρη άχνη
300γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
2 βανίλιες
2-3 κουταλιές σούπας (ποτό) baileys

Σιρόπι:
3/4 φλιτζανιού τσαγιού καφέ εσπρέσο έτοιμο ανακατεμένο με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

Άγλυκο κακάο σκόνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τις βάσεις (παντεσπάνι). Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να φουσκώσει αρκετά και πήξει ελαφρώς, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες. Μοιράζουμε το μίγμα σε δυο ταψάκια -αφού πρώτα έχουμε βουτυρώσει καλά ή στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος- διαμέτρου 18εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 175ο για 15 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε τη κρέμα για τη γέμιση & επικάλυψη. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα καλά μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τέλος το τυρί με τις βανίλιες και το ποτό.
Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τον ένα δίσκο παντεσπάνι, βρέχουμε με τη μισή ποσότητα του καφέ (σιρόπι), απλώνουμε τη μισή περίπου ποσότητα της κρέμας με μια σπάτουλα και κρατάμε τη υπόλοιπη για την επικάλυψη. Σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο παντεσπάνι, βρέχουμε με τον υπόλοιπο καφέ (σιρόπι), απλώνουμε ομοιόμορφα όλη τη κρέμα μας και  πασπαλίζουμε απο επάνω με μια σήτα μπόλικο κακάο.
Καλή Επιτυχία!!!

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ