Ένα έδεσμα που μπορεί να συνοδεύσει όλα σχεδόν τα φαγητά. Δείτε πως μπορούμε να το φτιάξουμε

Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό/σακούλας
3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κοφτή κουταλιά αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1 μεγάλο αγγούρι
3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Σαλάτες / Ντιπ
Μέθοδος
Χωρίς μαγείρεμα
Διατροφή
Πλούσια σε ασβέστιο
Χορτοφαγική
Πλούσια σε ενέργεια
Κουζίνα
Ελληνική
Δυσκολία
Και για αρχάριους
Εύκολο
Γρήγορο
Περιέχει
Σκόρδο
Γιαούρτι
Ειδικές περιστάσεις
Για μπουφέ

Πώς το κάνουμε:

Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατα μήκος και αφαιρουμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.
Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλειο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί.
Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα εως ότου γίνει ομοιογενές.
Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι,το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ.
Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια. Στο τέλος έχουμε 4 «βαρκούλες». Τις περνάμε στον τρίφτη και αν παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμα αλάτι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό του αγγουριού: Δεν καθαρίζουμε τη φλούδα γιατι εκεί βρίσκονται όλες οι θρεπτικές ουσίες και δίνει και χρώμα στο τζατζίκι. Αφαιρούμε απο πριν τα σπόρια στο εσωτερικό και τρίβουμε μόνο την ψίχα με τη φλούδα.Ετσι είναι πιο ασφαλές οτι δεν θα νερώσει το τζατζίκι. Το μυστικό του σκόρδου: Αφαιρούμε τη φύτρα, έτσι έχει φυσικά τη γεύση σκόρδου το τζατζίκι αλλά δεν μυρίζει άσχημα στο στόμα μας. Το πολτοποιούμε πλήρως (δεν το τριβουμε απλά), έτσι η γεύση του πάει παντού και όχι μόνο σε μία τυχόν δυνατή κουταλιά.

Διαβάστε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ