Και σε ποιον δεν αρέσει η καρυδόπιτα. Πρόκειται για ένα γλυκό ιδιαίτερα αγαπητό και γευστικό. Δείτε πως μπορείτε να τη φτιάξετε κι εσείς. Μπορείτε μάλιστα να τη σερβίρετε και με παγωτό.

Υλικά
450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ ζάχαρη
350 γρ γάλα(ζεστό)
400 γρ καρυδόψυχα αλεσμένη
μία πρέζα αλάτι
250γρ.βούτυρο
1 1/2 κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ
1κουτ.γλυκού κοφτό σόδα
6-7 κουτ.σούπας κακάο
4 αυγά χτυπημένα

Σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
300 γρ νερό
1 ξύλο κανέλα
5-6 γαρύφαλλα
λίγο χυμό λεμόνι

Οδηγίες

Η διαδικασία ξεκινάει από το σιρόπι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά.Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι ,το κακάο και τα υπόλοιπα στέρεα υλικά.Τέλος ρίχνουμε και την καρυδόψυχα.
Συνεχίζουμε βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά (να μην είναι καυτό) στο πυρέξ όπου θα ψήσουμε το γλυκό.Έτσι επιτυγχάνουμε και το βουτύρωμα  του σκεύους.
Σε ένα βαθύ μπολ  βάζουμε την ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε λίγο.Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο.Συνεχίζουμε με τα στέρεα υλικά και στο τέλος τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Αφού ψηθεί το γλυκό μας το κόβουμε και το περιχύνουμε με κρύο σιρόπι.
Τέλος αν θέλουμε βάζουμε πάνω από κάθε κομμάτι και καρύδι.