Πουτίγκα από γάλα Βλάχας

Υλικά

Πουτίγκα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (γάλα Βλάχας)

2 φορές την ίδια ποσότητα φρέσκο γάλα (χρησιμοποιήστε το κουτί από το γάλα βλάχας για μεζούρα)

3 αυγά

Καραμέλα για το ταψί

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 φλυτζάνι του καφέ νερό

Οδηγίες

Πουτίγκα

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Βάζουμε το μίγμα σε καραμελωμένο στρογυλλό ταψί με οπή στην μέση.

Βάζουμε την πουτίγκα στην φωτιά σε μπεν-μαρί, προσέχοντας να μην μπεί νερό μέσα στο ταψί.

θέλει γύρω στα 20 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια στρογγυλή πιατέλα και το σερβίρουμε.

Καραμέλα

Βάζουμε την ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά μέχρι να πάρει ενα χρυσαφένιο σκούρο χρώμα.

Με την βοήθεια ενός κουταλιού περνάμε την καραμέλα στο ταψί, κυρίως στον πάτο του και το κεντρικό του σημείο, ώστε μετά να προσθέσουμε το μίγμα της πουτίγκας.bibliomageirikis
Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ