Σκορδαλιά

Τι χρειαζόμαστε:
5-6 σκελίδες σκόρδο
ξύδι
3-4 φέτες ψίχα ψωμιού
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι

Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφήνουμε στο ξύδι όλη νύχτα (εγώ ποτέ δεν το έχω αφήσει όλη νύχτα και δεν πειράζει νομίζω). Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε τις φέτες του ψωμιού μουσκεμένες και στιμμένες, 2 κ.σ. ξύδι, το λάδι, το αλάτι και λίγες κουταλιές νερό
Χτυπάμε ώσπου να γίνει λείο το μείγμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν μας βγει πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό, ενώ αν μας βγει αραιή προσθέτουμε μια μικρή φρυγανιά.
Μπορούμε να κάνουμε μια παραλλαγή για «πράσινη σκορδαλιά», προσθέτοντας 2-3 κ.γ. φύλλα μαϊντανού.
Άλλη παραλλαγή είναι να προσθέσουμε προς το τέλος 1/2 φλ. καρύδια. Δεν έχω κάνει καμία από τις παραλλαγές για να σας πω.

Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη χρησιμοποιούμε ψωμί χωρίς γλουτένη και ελέγχουμε το ξύδι.sintagespareas.gr

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ