Κουλουράκια βανίλιας (χωρίς αμμωνία)

Υλικά

680 γρ. αλεύρι μαλακό
80 ml γάλα
250 γρ. βούτυρο φρέσκο
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
4 βανίλιες άρωμα
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
ελάχιστο αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το μπέικιν, την σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το γάλα και ξαναχτυπάμε.
Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Με την ζύμη πλάθουμε κορδόνια και σχηματίζουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας, ή μέχρι να χρυσίσουν τα κουλουράκια μας.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα βάζουμε πάνω σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Αφού κρυώσουν, τα φυλάμε σε σκεπαστό σκεύος.recipesofgreece.gr/