Φακιές

1/2 πακέτο φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ωριμες ψιλοκομενες ή μισό κουτι ντοματάκια
1/2 φλυτζάνι ελαιολαδο
1 φλυτζανάκι ξύδι 
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε σε άφθονο νερό να 10 λεπτά περίπου και τις σουρώνουμε. Τις ξαναβάζουμε να συνεχίσουν το βράσιμο με καινούργιο νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Αλατίζουμε και αφήνουμε για 10′. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να γίνουν οι φακές (περίπου 1 ώρα) και να φτιάξει μια ωραία πηχτή σούπα.
Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύουμε με ψάρια παστά ή ελιές.greekmasa