Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα

Το ψαρονέφρι όταν είναι καλά καθαρισμένο είναι ένα από τα πιο άπαχα κρέατα – και δεν είναι τίποτε άλλο από το μπον φιλέ του χοιρινού. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και συνδυάζεται πολύ ωραία με τη μουστάρδα και το μέλι.

Υλικά – για 4 άτομα

2 ψαρονέφρια συνολικού βάρους 600 γραμ.
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δενδρολίβανου
αλάτι, πιπέρι
Σε ένα φλιτζ. του τσαγιού ανακατεύετε το μέλι μαζί με τη μουστάρδα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ψαρονέφρι μέσα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Ρίχνετε τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου, ανακατεύετε και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση, αλατίζετε και πιπερώνετε, σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να βράσει για περίπου 10 λεπτά της ώρας.

Εάν χρειάζεται, και έχει στεγνώσει η σάλτσα, προσθέστε ακόμα λίγο νεράκι. Ρίχνετε μέσα το μίγμα μελιού και μουστάρδας, αφήνετε να πάρει μια καλή βράση και κλείνετε τη φωτιά. Βγάζετε τα ψαρονέφρια, τα κόβετε σε φετούλες , τα ακουμπάτε μέσα σε πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα του τηγανιού.

Συνοδεύονται ευχάριστα από πατατούλες τηγανητές ή ένα βουτυράτο πιλάφι για να ευχαριστηθείτε τη σάλτσα τους.bostanistas