Η αγαπημένη απόλαυση του καλοκαιριού – και όχι μόνο – με φρέσκα φρούτα.


Υλικά (υλικά για 6 μερίδες)

  1. 350 γρ. στραγγιστό πλήρες γιαούρτι
  2. ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  3. 50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινο, φράουλες, βερίκοκα, κεράσια).
  2. Στη συνέχεια περιχύνουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα σιρόπια τους και τα αρώματά τους.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα με το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα και ύστερα ρίχνουμε στο μπολ και τα φρούτα. Μόλις τα υλικά δέσουν μεταξύ τους βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη περίπου για 5 ώρες.
  4. Προσοχή: Κάθε 1 ώρα θα πρέπει οπωσδήποτε να ανακατεύετε το μείγμα. Έτσι το παγωτό μας θα αποκτήσει την σωστή υφή και θα πάρει γεύση από τα φρέσκα φρούτα που έχουμε επιλέξει.
  5. Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα και σιρόπι της αρεσκείας μας.