Πανακότα με κομπόστα βύσσινο

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Για την πανακότα:
  • 1 Alsa Βανιλέτα
  • 5 ml λικέρ κουαντρώ
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος light 3%
  • 150 ml γάλα 0%
  • 20 γρ. φρουκτόζη
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • Για την κομπόστα βύσσινο:
  • ½ κιλό καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα βύσσινα
  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 κ. γ. κόκκους γλυκάνισου

Ξεκινάμε!

    • 1Τοποθέτησε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν, μετά στράγγιξέ τα και πρόσθεσε το γάλα που προηγουμένως το έχεις βράσει με τη φρουκτόζη.
    • 2Στη συνέχεια, πρόσθεσε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος, ανακάτεψε και γέμισε με την πανακότα φορμάκια των 60 γραμμαριών, τα οποία πρέπει να μείνουν στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
    • 3Αλλά είναι και η κομπόστα βύσσινο στην υπόθεση… Βράσε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο, πρόσθεσε τα βύσσινα και ανακάτεψέ τα για 10 λεπτά με το μείγμα της ζάχαρης.
    • 4Τέλος, κλείσε το μάτι της κουζίνας, άφησε την κομπόστα να κρυώσει, άδειασέ τη σε ένα μπολ και σέρβιρε την κομπόστα βύσσινο πάνω από την πανακότα.

Καλή όρεξη!cookoo