Τι χρειαζόμαστε:

  • 2,5 κούπες φυσικό χυμό λεμονιού (βιολογικής καλλιέργειας φυσικά)
  • 2 κούπες ζεστό νερό
  • 800 gr ζάχαρη (ακατέργαστη)
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζω το νερό με τη ζάχαρη, ώσπου να στέκεται η σταγόνα από το μείγμα σαν κόμπος πάνω στο νύχι (πέντε λεπτά περίπου).
  2. Προσθέτω και το ξύσμα του λεμονιού.
  3. Αποσύρω από τη φωτιά και βάζω το χυμό του λεμονιού.
  4. Τοποθετώ σε μπουκάλια στο ψυγείο και όταν θέλω να πιω λεμονάδα, βάζω 2 δάχτυλα σε ένα ποτήρι και συμπληρώνω με κρύο νερό.
  5. Ξεδιψάει τέλεια!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Αν θέλουμε σουρώνουμε το μείγμα, για να απομακρύνουμε το ξύσμα, αλλά εγώ προτιμώ να το αφήνω μέσα. Είναι πιο αυθεντικό!!!sintagespareas