Το φαγητό της μαμάς: Κολοκυθάκια γεμιστά, αυγολέμονο. Συνοδέψτε με γιαούρτι

kolokithakiagemista

Υλικά

Κολοκυθάκια- όσα χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο της κατσαρόλας
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
ρύζι – περιπου 2-3 κσ.
βούτυρο – περίπου μισό πακέτο μαλακό βούτυρο (125-150γρ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στο multi mixer
άνιθος  (1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο)
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι
γιαούρτι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά και τα τρυπάμε στην μέση, βγάζοντας το εσωτερικό τους με το κατάλληλο εργαλείο

Σε ενα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον άνιθο, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί
 Βάζουμε το μείγμα μέσα στα κολοκυθάκια, πατώντας τα ελαφρά. Σε περίπτωση που μείνει ποσότητα από το μείγμα, τότε το πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα. 

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Αλατοπιπερώνουμε από πάνω και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά (χωρίς νερό) ώστε να σοταριστούν με το βούτυρο.

Καλύπτουμε με νερό τα κολοκυθάκια που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να δεσει το ζουμί τους.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.  Το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Extra tipΣερβίρετε τα με γιαούρτι στο πλάι. Θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμα.Καλή όρεξη!