Υλικά:

(4-5 μερίδες περίπου)

1 κ. μοσχάρι για βραστό (π.χ. ποντίκι ή λαιμός)

3-4 πατάτες

3-4 καρότα

2 κρεμμύδια

σέλινο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

αν θέλουμε: πράσα, κολοκυθάκια ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας

 

Εκτέλεση:

1.Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί. Σοτάρουμε στο λάδι το κρέας, ανακατεύοντας μέχρι να σοταριστεί καλά από όλες τις πλευρές.

2. Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Όσο βράζει, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

3. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα. Κόβουμε τα λαχανικά. Στο ίδιο νερό βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο, και αν θέλω τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα.

3. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα και αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή!