Μια εξαιρετικά θρεπτικά υγιεινή συνταγή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το πλιγούρι αποτελεί μια πολύ καλή πηγή βιταμινών συμπλέγματος Β, απαραίτητων αμινοξέων και φυτικών ινών.Υλικά
6-8 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλη ντομάτα
¾ φλιτζανιού πλιγούρι
4 κουταλιές της σούπας δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση 
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε αρκετό νερό για ½ ώρα και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι για άλλη ½ ώρα. Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε ένα καπάκι και από μέσα αδειάζουμε τα σποράκια. Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τα αναμιγνύουμε με το πλιγούρι μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τις πιπεριές, βάζουμε το καπάκι και καρφώνουμε σε αυτό μια οδοντογλυφίδα για να στερεωθεί. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτι, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά και να μαλακώσουν.