Γλυκά με γεύση καραμέλα είναι πάντα αγαπημένες επιλογές! Είτε πρόκειται για creme brulee, είτε για τάρτες ή για κρέμες με γεύση καραμέλα, είτε ακόμη για βάφλες ή τηγανίτες με σιρόπι καραμέλας … η απόλαυση είναι πάντα μεγάλη και έντονη στον ουρανίσκο. Υπέροχες καραμελωμένες συνταγές έρχονται για να σας ξετρελάνουν!
Κρέμα φλαν

Υλικά:
1 1/2 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
1 λίτρο γάλα
1 1/2 κ.γ. βανίλια
Eκτέλεση:
Καραμελώνετε 3/4 φλ. από τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι. Για να το κάνετε αυτό, διαλύετε την ζάχαρη σε κάποιο υγρό, όπως νερό ή γάλα. Ανακατεύετε ελαφρά και απλώνετε την ζάχαρη. Το υγρό, σταδιακά εξατμίζεται και η ζάχαρη γίνεται καραμέλα. Για να δείτε αν η καραμέλα είναι εντάξει ή για να ελέγξετε την θερμοκρασία βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά και γυρίστε γύρω-γύρω. Μόλις αρχίσει η καραμέλα να παίρνει χρώμα χαμηλώνετε την φωτιά. Η καραμέλα είναι έτοιμη, όταν το χρώμα της είναι χρυσό καφετί.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε καλά τα έξι αβγά, χωρίς να αφρατέψουν όμως πολύ, απλώς να ανοίξει λίγο το χρώμα τους και από πορτοκαλί να γίνει κίτρινο.
Προσθέτετε 3/4 φλιτζάνια ζάχαρης, το γάλα, και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί (πάνω από την καραμελώμενη ζάχαρη).
Ψήνετε στους 170°C για 60 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι αν το βάλετε στην κρέμα.