300 γραμμάρια ρύζι της αρεσκείας σου

1 φύλλο δάφνης
16 μεγάλες κατεψυγμένες γαρίδες αποφλοιωμένες
16 τοματίνια κομμένα στη μέση
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
1 λεμόνι χυμό
ξύσμα από 1 λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
Method

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις γαρίδες για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Τις βγάζεις και τις αφήνεις να κρυώσουν.

Βήμα 3

Στο νερό που έβρασες τις γαρίδες βράζεις το ρύζι, μαζί με το δαφνόφυλλο και τα κοτσάνια των μυρωδικών.

Βήμα 4

Μόλις γίνει το σουρώνεις και το αφήνεις να κρυώσει.

Βήμα 5

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις το ρύζι, τα τοματίνια, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 7

Συγχαρητήρια η ρυζοσαλατα με γαριδες είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση.

Tips

Μπορείς να γαρνίρεις με ολόκληρες γαρίδες.
Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σου.