Yλικά για 4 άτομα

2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
2 καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
2 κολοκύθια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα και χοντροκομμένα
2 πράσα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 σέλερυ, χοντροκομμένο
1 φινόκιο, χοντροκομμένο
1 τομάτα, χοντροκομμένη
700ml νερό
40ml ελαιόλαδο
40ml κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός την τομάτα και τα σοτάρουμε. Αφού σοταριστούν, σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την τομάτα και το νερό. Αφήνουμε να λιώσουν τα λαχανικά, βράζοντάς τα αρκετά και ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα, τα πολτοποιούμε. Με τη μέθοδο αυτή τα λαχανικά δεν θα πολτοποιηθούν εντελώς. Εναλλακτικά μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ με σκοπό να έχει καλύτερη υφή η σούπα μας. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.