Υλικά (περίπου 60 κομμάτια)

  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό (2 πορτοκάλια και λίγο κονιάκ για άρωμα)
  • ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή & αφράτη)
  • 2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες νερό
  • κανέλλα ξύλο
  • καρύδι τριμμένο για από πάνω

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ εκτός από το καρύδι (εκτός και αν θέλει κάποιος να βάλει και μέσα)
  • Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε έως ότου δούμε ότι πλέον θέλει να ξεκινήσουμε ζύμωμα
  • Έπειτα τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180ο c για μισή ώρα περίπου) ή πάνω-κάτω ή στον αέρα

Προσοχή: το σιρόπι κρύο και  τα μελομακάρονα καυτά