Υλικά συνταγής

2-3 φέτες ψωμί μουσκεμένες1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο2 σκελίδες σκόρδο2 κουταλάκια κύμινοαλάτι1/2 pumaro1 κουταλιά σούπας λάδι από το τηγάνι1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρηελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αυτή εδώ είναι η πιο απλή αλλά και πιο γευστική συνταγή για σουτζουκάκια σμυρνέικα.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μίγμα, το πλάθουμε στα χέρια μας και του δίνουμε μακρόστενο σχήμα.

Τα τηγανίζουμε στο λάδι.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το pumaro, μια κουταλιά της σούπας από το λάδι που τα τηγανίσαμε, τη ζάχαρη και λίγο νερό και τα βράζουμε για λίγα λέπτα. Μετά βάζουμε τα Σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα για 10 λεπτά να βράσουν.