Υλικά:

500 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
6 αυγά
ξύσμα πορτοκάλι
650 γρ. γιαούρτι
50 γρ. ινδοκάρυδο
450 γρ. ζάχαρη
βανίλια
15 γρ. μπέικιν
10 γρ. σόδα, λιωμένη σε 1 κ.σ. νερό

Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση:

1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε καλά ένα ταψί με διάμετρο 30 εκατοστά.

2) Βάλτε το σιρόπι να γίνεται βράζοντας για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι (ο χρόνος βρασμού ξεκινάει αφού αρχίσει το νερό να βράζει).

3) Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να διογκωθούν. Τότε προσθέστε το γιαούρτι, το ξύσμα, το μπέικιν, τη βανίλια και τη σόδα. Ανακατέψτε τα καλά.

4) Προσθέστε το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μίγμα. Απλώστε το μίγμα στο ταψί που ετοιμάσατε και βάλτε το στο φούρνο να ψηθεί για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν θα το τρυπήσετε.

5) Όταν βγει το γλυκό κόψτε το σε κομμάτια και σιροπιάστε το. Αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρετε έτσι ώστε να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.

Η συνταγή αυτή είναι του ζαχαροπλάστη μας.