1000 γρ. γαρίδες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες , περασμένες από τον τρίφτη
225 γρ. ρύζι
110 ml. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. κάρυ
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Χρόνος Προετοιμασίας
45′
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες, οι κατεψυγμένες θα χρειαστεί να τις βάλουμε περίπου για 1 λεπτό σε βραστό νερό, το οποίο και θα πετάξουμε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με νερό τόσο που να τις σκεπάζει και το ξίδι. Αφού βράσουν για περίπου 15 λεπτά, τις σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι, τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος.
Το νερό που έχουν βράσει οι γαρίδες δεν το πετάμε θα το κρατήσουμε προκειμένου να βράσουμε το ρύζι μας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις καθαρισμένες γαρίδες, το μαϊντανό και τέλος προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το κάρυ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για περίπου 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και ζουμί από τις γαρίδες τόσο όσο χρειάζεται για να βράσει το ρύζι που θα προσθέσουμε αφού πάρει βράση το φαγητό μας. Συνήθως η αναλογία είναι 3 φλυτζάνια νερό για 1 φλιτζάνι ρύζι, αλλά μπορούμε να ακολουθήσουμε την αναλογία που αναγράφει η συσκευασία του ρυζιού.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.

Αφού έχει βράσει και το ρύζι το φαγητό μας είναι έτοιμο και μπορούμε αν θέλουμε να το βάλουμε σε μια φόρμα. Όταν το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.