Προετοιμασία: 10 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 4 λεπτά | Σύνολο: 14 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα 

Συνταγή για: 8 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 106 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.

Υλικά συνταγής:
Χυμός μήλου: 1 λίτρο
Ζάχαρη: 4 κουταλιές σούπας (μπορείτε να την αυξημειώσετε ανάλογα το γούστο σας)
Σκόνη ζελατίνη: 2 φακελάκια (για 1 λίτρο υγρό σύνολο)
Μήλα: 2 μέτρια

Οδηγίες:
1. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι, μια κούπα από τον χυμό μήλου και προσθέτετε την ζελατίνη. Αφήνετε 3 – 4 λεπτά, ναφουσκώσει η ζελατίνη.
2. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε να λιώσει η ζελατίνη. Προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύετε πάλι, να λιώσει και η ζάχαρη. Κατεβάζετε από την φωτιά.
3. Προσθέτετε τον υπόλοιπο χυμό μήλου, ανακατεύετε και αδειάζετε σε φόρμα, χωρητικότητας 1,5 λίτρου περίπου. Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο.
4. Όταν το ζελέ αρχίσει να πήζει, καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε κομματάκια. Τα προσθέτετε στο ζελέ και τα σπρώχνετε, ώστε να απλωθούν σε όλο το ζελέ. Καναβάζετε το ζελέ στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει εντελώς.
5. Για να το ξεφορμάρετε, το βγάζετε από το ψυγείο και βυθίζετε την φόρμα για λίγο σε ζεστό νερό (δοκιμάστε αρχικά μερικά δευτερόλεπτα και αν δεν ξεκολήσει το ζελέ από την φόρμα, δοκιμάστε για περισσότερο). Αναποδογυρίστε το ζελέ σε πιατέλα.