Υλικά:
1 / 4 από ένα μέτριο  κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο παντζάρι καθαρισμένο και τριμμένο
1 αχλάδι, καθαρισμένο και τεμαχισμένα
Καρύδια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
4 κουταλιές της σούπας  ξίδι
αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

Ρίξτε πάνω  στο κόκκινο λάχανο την  1 / 4 κουταλιά αλάτι και τις 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ.
Αφήστε το στην άκρη για 30 λεπτά.
Ξεπλύνετε το λάχανο με τρεχούμενο νερό για να φύγει το επιπλέον αλάτι και ξίδι, και στύψτε το καλά για να φύγουν τα νερά, βάλτε το πίσω στο μπόλ.
Ρίξτε τα τριμμένα παντζάρια στο μπολ με το  λάχανο.
Κάντε το βινεγκρέτ με το υπόλοιπο ξύδι και το λάδι, ρίξτε το στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
Πασπαλίστε με  τα καρύδια .
Πριν την σερβίρετε γαρνίρετε την σαλάτα με τις φέτες από τα αχλάδια.