Υλικά:

2,5 με 3 κιλά πατάτες
400 ml κρέμα γάλακτος
4 με 5 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
200 γρ. ζαμπόν σε φέτες
200 γρ. κασέρι σε φέτες (gouda πχ.)
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1) Ξεπλύνετε τις πατάτες και βράστε τες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα.

2) Αφήστε τες λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τες. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι λιώστε τις πατάτες έτσι ώστε να υπάρχουν και κομμάτια. Αλατίστε και πιπερώστε τες καλά.

3) Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και λαδώστε ένα βαθύ πυρέξ.

4) Απλώστε τις μισές πατάτες στο πυρέξ και περιχύστε με τα 100 ml της κρέμας γάλακτος.

5) Μοιράστε τα αγγουράκια, καλύψτε με το ζαμπόν και τέλος με το κασέρι.

Υλικά:

2,5 με 3 κιλά πατάτες
400 ml κρέμα γάλακτος
4 με 5 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
200 γρ. ζαμπόν σε φέτες
200 γρ. κασέρι σε φέτες (gouda πχ.)
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1) Ξεπλύνετε τις πατάτες και βράστε τες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα.

2) Αφήστε τες λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τες. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι λιώστε τις πατάτες έτσι ώστε να υπάρχουν και κομμάτια. Αλατίστε και πιπερώστε τες καλά.

3) Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και λαδώστε ένα βαθύ πυρέξ.

4) Απλώστε τις μισές πατάτες στο πυρέξ και περιχύστε με τα 100 ml της κρέμας γάλακτος.

5) Μοιράστε τα αγγουράκια, καλύψτε με το ζαμπόν και τέλος με το κασέρι.

Υλικά:

2,5 με 3 κιλά πατάτες
400 ml κρέμα γάλακτος
4 με 5 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
200 γρ. ζαμπόν σε φέτες
200 γρ. κασέρι σε φέτες (gouda πχ.)
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1) Ξεπλύνετε τις πατάτες και βράστε τες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα.

2) Αφήστε τες λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τες. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι λιώστε τις πατάτες έτσι ώστε να υπάρχουν και κομμάτια. Αλατίστε και πιπερώστε τες καλά.

3) Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και λαδώστε ένα βαθύ πυρέξ.

4) Απλώστε τις μισές πατάτες στο πυρέξ και περιχύστε με τα 100 ml της κρέμας γάλακτος.

5) Μοιράστε τα αγγουράκια, καλύψτε με το ζαμπόν και τέλος με το κασέρι.