1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1 φλιτζάνι αρωματικό ρύζι
1 κύβος κότας Knorr
3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο τζίντζερ
Σάλτσα σόγιας και τεριγιάκι
3 κ.σ. ηλιέλαιο Sol
2 κ.γ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
2 κουταλιές κέτσαπ Hellmann’s
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Ξεκινάμε!
1 Αρχικά, κόψε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια και τοποθέτησέ τα σε ένα βαθύ πιάτο.
2 Πρόσθεσε τώρα τη σάλτσα σάλτσα σόγιας και τεριγιάκι και λίγη ζάχαρη και άστο για περίπου 1-2 ώρες.
3 Στη συνέχεια κόψε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και μετά ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
4 Ρίξε τώρα λίγο ηλιέλαιο και όλο το σησαμέλαιο σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι και μετά το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του. Θυμήσου να το γυρίζεις συχνά για να τσιγαριστεί παντού.
5 Μόλις ροδίσει, βάλε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μαραθούν ρίξε και τις πιπεριές.
6 Σε ένα άλλο σκεύος βράσε το ρύζι με ανάλογο νερό. Λίγο πριν γίνει (να κρατάει λίγο) σούρωσέ το και βάλτο στο γουόκ μαζί με 2 μικρές κουταλιές κέτσαπ.
7 Τέλος, βάλε λίγο αλάτι και πιπέρι, άστο να πάρει μερικές βράσεις και το κινέζικο ρύζι με κοτόπουλο είναι έτοιμο για σερβίρισμα!