Για τη βάση:
1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
4 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ φλιτζάνι αλεσμένη καρυδόψιχα
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
750 γρ. σαντιγί
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζανάκι μπράντι
250 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
½ κιλό φράουλες κομμένες
100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1½ φλιτζάνι νερό
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Ξεκινάμε!
1.Βάλε το Βιτάμ Culinesse, τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ και χτύπα τα με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Μετά ανάμειξε το αλεύρι, την καρυδόψιχα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο, και πρόσθεσέ τα στο μπολ, χτυπώντας τα να αναμειχθούν καλά. Και μιας και φτάσαμε ως εδώ, πρόσθεσε και την κουβερτούρα ανακατεύοντας.
2.Ωραία! Ρίξε τώρα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι το μείγμα για το παντεσπάνι της τούρτας με καρύδια, σοκολάτα και φρούτα και άφησέ το να ψηθεί για 25-30 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C. Όταν ψηθεί, το αφήνεις να κρυώσει και το κόβεις σε 2 δίσκους.
3.Ας ανέβουμε στους… πάνω ορόφους. Βάλε τη σαντιγί σε ένα μπολ, ανακάτεψέ τη με τον καφέ διαλυμένο στο μπράντι και βάλε το μπολ για περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο.
4.Σε αυτά τα 20 λεπτά βράσε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και βρέξε με το μισό από αυτό το σιρόπι τον ένα δίσκο παντεσπάνι που έχεις βάλει σε μια πιατέλα.
5.Και πάμε για την τούρτα με καρύδια, σοκολάτα και φρούτα: άπλωσε το ⅓ του μείγματος σαντιγί και τη μισή ποσότητα από τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τις φράουλες (εκτός από μερικές που θα χρησιμοποιήσεις για το στόλισμα). Τοποθέτησε από πάνω τον άλλο δίσκο παντεσπάνι βρεμένο με το υπόλοιπο σιρόπι, άπλωσε στην επιφάνεια και στις πλευρές της τούρτας την υπόλοιπη σαντιγί και πασπάλισε με τη σοκολάτα.
6.Διακόσμησε με τις φράουλες και τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα και βάλε στο ψυγείο την τούρτα με καρύδια, σοκολάτα και φρούτα, μέχρι να τη χρειαστείς.