Υλικά:

1 μαρούλι
1 ματσάκι ρόκα
1 κούπα καρύδια
1 μήλο

1/4 κούπα ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

1) Καθαρίστε και πλύνετε πολύ καλά τα μαρουλόφυλλα και τη ρόκα. Στεγνώστε τα όσο καλύτερα γίνεται.

2) Χοντροκόψτε τα καρύδια και καθαρίστε το μήλο από τον πυρήνα και το κοτσάνι. Κόψτε το σε κυβάκια.

3) Χτυπήστε τα υλικά για τη ντρέσινγκ στο μούλτι και προσαρμόστε ανάλογα τη γεύση με το αλάτι και το πιπέρι.

4) Σε ένα μεγάλο μπολ κόψτε τα μαρουλόφυλλα και τη ρόκα με τα χέρια σας σε μπουκιές και ανακατέψτε τα με τα καρύδια και τα κυβάκια μήλου. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας για να καλυφθούν όλα τα υλικά.

5) Τοποθετείστε τη σαλάτα σε βαθιά μπολ και αν θέλετε μπορείτε να κόψετε τρεις φετούλες από το μήλο και αφού τις περάσετε από το ντρέσινγκ να τις χρησιμοποιήσετε για ντεκόρ στη σαλάτα.