Υλικά:

5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
280 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
400 γρ. φουντούκια

Για το σιρόπι:
750 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
100 γρ. γλυκόζη

Για την κρέμα:
300 γρ. Philadelphia
30 γρ. άχνη
150 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

Εκτέλεση:

1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.

2) Απλώστε τα φουντούκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 12 με 13 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και διαλύστε τα στο μούλτι όσο πιο ψιλά μπορείτε.

3) Ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175 βαθμούς Κελσίου.

4) Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα.

5) Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέστε τα στο μίγμα με τα αυγά. Ανακατέψτε για να ενσωματωθούν.

6) Προσθέστε πρώτα το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε και στη συνέχεια τα φουντούκια και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7) Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι με διάμετρο 25 εκατοστά (μπορείτε και μεγαλύτερο, αλλά τότε το γλυκό δε θα σας βγει ψηλό), στρώστε μία λαδόκολλα (κομμένη ανάλογα για τον πάτο) και αλευρώστε τα πλαϊνά.

8) Απλώστε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε το στο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει καλά και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όταν θα το τρυπήσετε.
9) 5 λεπτά πριν βγάλετε το γλυκό, κάντε το σιρόπι βράζοντας τα τρία υλικά γι’ αυτό για 3 λεπτά.

10) Περάστε ένα μαχαίρι από τα πλαϊνά του γλυκού μόλις βγει από το φούρνο και σιροπιάστε το. Αφήστε το να κρυώσει τελείως και να απορροφηθεί καλά το σιρόπι (τουλάχιστον 3 ώρες).

11) Κάντε την κρέμα τυριού χτυπώντας τη philadelphia με την άχνη και στη συνέχεια προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος.

12) Αναποδογυρίστε το σιροπιασμένο γλυκό σε μία ράγα ή σε ένα πιάτο, αφαιρέστε τη λαδόκολα και στη συνέχεια ξαναγυρίστε το στην πιατέλα στην οποία θα το σερβίρετε.

13) Απλώστε την κρέμα από πάνω κάνοντας ότι σχέδιο σας αρέσει.

Μπορείτε αντί για κρέμα τυριού να βάλετε από πάνω σαντιγί ή να σερβίρετε το γλυκό με παγωτό βανίλια