φρυγανιές για ένα ταψάκι 20εκ
6 κ.σ άνθος αραβοσίτου βανίλια
3 κ.σ ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
1/2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
1/2 φλ. τσαγιού νερό
καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
για το σιρόπι

1 1/3 φλ. τσαγιού νερό
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι ή πυρεξ 20εκ στρώνουμε τις φρυγανιές
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 2 λεπτά και περιχύνουμε τις φρυγανιές

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε τις 3 κ.σ ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να πάρει ενα σκούρο καστανό χρώμα
Κατεβάζουμε απο την φωτιά προσθέτουμε 1/2 φλ. του τσαγιού νερό,ξαναβάζουμε πάνω στο μάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η καραμέλα
Σε 1/2 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου
Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 2 1/2 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα και το 1/2 φλ. εβαπορέ.Προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και την καραμέλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω απο τις σιροπιασμένες φρυγανιές,πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε