12 φύλλα κρούστας
5-6 μπανάνες
1 μεγάλο μήλο
4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. κοφτή, κανέλα σκόνη
2 κ.σ. κονιάκ, ή μαύρο ρούμι
300 γρ. κουβερτούρα 35% κακάο (1 1/2 πλάκα των 200 γρμ.)
ελαιόλαδο
σπορέλαιο για το τηγάνισμα.                                                                                                                                                                                                                               Κόβουμε τις σοκολάτες κομματάκια, εκεί που κόβονται. (Θέλουμε 60 κομματάκια)
Καθαρίζουμε, και χαράζουμε τις μπανάνες στη μέση. Κατόπιν τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Έτσι έχουμε φετούλες κομμένες στη μέση.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο στη μέση. Αφαιρούμε τον πυρήνα και το περνάμε στο χοντρό του τρίφτη.
Το βάζουμε σε ένα μπολ, και προσθέτουμε τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα, και ανακατεύουμε απαλά.
Διπλώνουμε το φύλλο κρούστας προς τη μέση, τόσο, όσο για να τετραγωνιστεί.
Τοποθετούμε 2 κουταλιές περίπου, (υπολογίζουμε μισή μπανάνα), από το μείγμα μας, διαγώνια σχεδόν στην άκρη της μίας γωνίας.
Προσθέτουμε από πάνω 5 κομματάκια σοκολάτας, το ένα δίπλα στο άλλο.
Πιάνουμε τη μία γωνία και αρχίζουμε να τυλίγουμε, μέχρι να φτάσουμε στη μέση. Εκεί διπλώνουμε τις άκρες, προς τα μέσα, (φάκελο) για να μην φεύγει η γέμιση. Συνεχίζουμε το τύλιγμα, και βάζουμε λίγο νερό στην άκρη του «φακέλου» ώστε να κολλήσει το spring roll και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.
Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα, και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια
Βάζουμε σε πιατάκια 2-3 spring rolls, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας επάνω με λίγη άχνη ζάχαρη, και σιρόπι σοκολάτας, ή αν θέλουμε με σιρόπι καραμέλας. Επίσης σερβίρονται καταπληκτικά με κρεμ ανγκλέζ, ή με παγωτό.