Υλικά
-400 γρ. μπακαλιάρο παστό
-1 κρεμμύδι μεγάλο
-6 αβγά
-1/2 κιλό πατάτες
-2 σκελίδες σκόρδο
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-10 πράσινες ή μαύρες ελιές
-ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο αλλάζοντας το νερό 1-2 φορές. Αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκκαλα και τον ξεψαχνίζουμε. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά, λεπτά μπαστουνάκια (ζιλιέν). Τηγανίζουμε τις πατάτες σε μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μόλις πάρουν χρώμα τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν ελαφρά. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε άλλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέτουμε το ψαχνό του μπακαλιάρου και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να τραβήξει το λάδι από το τηγάνι. Προσθέτουμε τις τηγανισμένες πατάτες και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να πάει παντού το αβγό. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε όσο το αβγό είναι ακόμα υγρό, πριν γίνει ομελέτα. Σερβίρουμε διακοσμώντας με τις ελιές και ψιλοκομμένο μαϊντανό.