Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι σόδα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
1 κουταλιά σούπας κανέλα και γαρύφαλλο
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Πως το κάνουμε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα την ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτουμε το χυμό , το ξύσμα , τη σόδα και τα κανελογαρύφαλλα . Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες . Κοσκινίζουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180 , για 45-50 λεπτά. Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο το γλυκό βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη