Υλικά για το ρολό
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 πιπεριά κόκκινη
200 γραμμάρια φέτα
1 αυγό
Φρυγανιά τριμμένη
Λίγο ξύδι
Λίγο άνηθο
Λίγο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τον κιμά σε μια λεκανίτσα και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τη πιπεριά και τη φέτα. Ζυμώνετε και αν σας βγαίνει πολύ νερουλό το μείγμα προσθέτετε λίγη φρυγανιά τριμμένη ενώ αν σας βγαίνει πολύ στεγνό, ρίχνετε λίγο λάδι. Στη συνέχεια δοκιμάζετε στο αλάτι και στο πιπέρι ώστε να είναι όπως το θέλετε. Τέλος βάζετε τη πιπεριά και τη φέτα, ζυμώνετε λίγο ακόμη και βάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί στον πάτο του οποίου έχετε προηγουμένως βάλει λίγο λάδι. Πλάθετε το κιμά με τέτοιο τρόπο ώστε να φτιάξετε ένα μεγάλο μπαστούνι, κατεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς και ψήνετε μιάμιση ώρα.
Υλικά για τη πατατοσαλάτα
4 μεγάλες πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Λίγη μαγιονέζα, λίγη κάπαρη, λίγο ξύδι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες και τα καρότα και τα βράζετε σε μία κατσαρόλα όπου έχετε ρίξει λίγο αλάτι. Μόλις βράσουν-σε περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά-τα λιώνετε με ένα πηρούνι. Προσθέτετε λίγο αλάτι ακόμη, το κρεμμύδι σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, λίγο ξύδι, λίγη μαγιονέζα και λίγη κάπαρη (αν την τρώτε). Ανακατεύετε λιώνοντας με το πηρούνι και έτοιμη!