Για τη γέμιση:
300 γρ. κρέμμα γάλακτος
260 γρ.σοκολάτα κοβερτούρα
60 γρ. βούτυρο ή σησαμέλαιο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
50 γρ. ουίσκι ή λικέρ
3 κ.σ. καρυδόψυχα
Καρύδια χονδροκομμένα για επικάλυψη – διακόσμηση

Εκτέλεση

Έχετε ήδη ετοιμάσει τη τάρτα σύμφωνα με τη συνταγή μας και αφού τη ψήσετε την αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τη κρέμα σοκολάτας: Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ουίσκι ή λικέρ.
Βάζετε σε κατσαρόλι τη κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρει βράση.Μετά τη ρίχνετε στη κρέμα της λιωμένης σοκολάτας μαζί με τη καρυδόψυχα και ανακατεύετε.
Αφήστε τη κρέμα να μισοκρυώσει και μετά τη ρίχνετε στη ψημένη και κρύα τάρτα. Τη βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα σοκολάτας πριν κόψετε σε κομμάτια. Τη διακοσμείτε με καρύδια και σερβίρετε.