Υλικά

500 γρ. ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές [1 κόκκινη, 1 κίτρινη] σε κυβάκια
1/2 κ.γ. κόλιανδρος
3 κ.σ. μηλόξιδο
3 κ.σ. ξύδι
1/4 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Για το ρύζι μπασμάτι:Βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ
Εκτέλεση

Βάζω τις λωρίδες ή τα κομματάκια του κρέατος σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο, τη σάλτσα σόγιας, το μηλόξιδο και το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύω καλά για να καλυφθούν οι λωρίδες από τη μαρινάδα, σκεπάζω το μπολ και το αφήνω για 30 λεπτά για να μαριναριστεί το κρέας.
Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (κατά προτίμηση αντικολλητική), ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω κατά μέρος.
Στραγγίζω καλά τις λωρίδες του μοσχαριού και κρατάω κατά μέρος τη μαρινάδα τους.
Δυναμώνω τη φωτιά στο ίδιο τηγάνι και, όταν το λάδι της κατσαρόλας κάψει καλά, ρίχνω τις λωρίδες του μοσχαριού. Τις τηγανίζω για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα. Προσθέτω το κέτσαπ, ανακατεύω και σβήνω με τη μαρινάδα που άφησα κατά μέρος. Ρίχνω ξανά στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.