1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. ανάλατο βούτυρο μαλακό
2 μεγάλα αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι ψιλό
2 φλ. αλεύρι
2 φλ. σταγόνες κουβερτούρας
χοντρό θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.

Χτυπήστε τη ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε τη σόδα και το ψιλό αλάτι και χτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.

Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε.

Στρώστε δύο ταψιά με φύλλα λαδόκολλας. Με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίστε cookies στη σειρά πάνω στη λαδόκολλα. Αφήστε χώρο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί θα απλώσουν.

Πασπαλίστε μια πρέζα χοντρό αλάτι πάνω από κάθε μπισκότο.

Ψήστε για 9-11 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρετε τα cookies σε μια σχάρα. Σερβίρονται ζεστά. Απλά πεντανόστιμα!