Υλικά
2 1/2 φλ. ολόκληρες νιφάδες βρώμης
1 φλ. αμύγδαλα, κοπανισμένα
3/4 φλ. αλεύρι βρώμης
1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. αλάτι
50 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
3 κ.σ. λάδι καρύδας
4 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
1/2 φλ. σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτω τη βρώμη και τα αμύγδαλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύω το γάλα με το βούτυρο αμυγδάλου, το λάδι καρύδας και το σιρόπι αγαύης. Προσθέτω κ τη ζάχαρη καρύδας. Στο μείγμα με τα στέρεα υλικά ρίχνω σταδιακά τα υγρά κ ανακατεύω. Στο τέλος ενσωματώνω κ τα κομμάτια σοκολάτας. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετώ τα μπισκότα μου σε απόσταση το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν όταν ψηθούν. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου ένα τέταρτο.Τα βγάζω από το φούρνο, όταν έχουν χρυσίσει πάνω κ κάτω κ τα τοποθετώ προσεκτικά μετά από 1 λεπτό σε σχάρα. Αν τα δοκιμάσετε ζεστά, θα είναι μαλακά. όταν κρυώσουν, σφίγγουν. Δεν γίνονται σκληρά.