Μαρινάδα:
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
1 κουταλιά Worcestershire sauce
¼ κούπας χυμό νεράντζι (ή βάλτε χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι ή μουστάρδα)
1 κουταλιά γεμάτη γιαούρτι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
Γλυκόξινη Σάλτσα:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ψητό σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε αυτό από τη μαρινάδα
Το υπόλοιπο της μαρινάδας
¼ κούπας κόκκινο ξηρό κρασί
¼ κούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος
½ κούπας νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις μπριζόλες είτε στα κάρβουνα, στο γκριλ, στο σχαροτήγανο ή στο φούρνο. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί με ποιόν τρόπο θα τις φτιάξετε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο (από τη μαρινάδα) μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να καβοθρδιστεί.
Σβήνουμε με το κρασί και την ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και το νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.