αλεύρι 200 γρ.
μπέικιν πάουντερ 1κ.γ.
σόδα 1 κ.γ.
αλάτι 1 πρέζα
βούτυρο 100 γρ.
ζάχαρη 200 γρ.
αβγά 3
κρέμα γάλακτος 220 ml
κακάο 2 κ.σ.
καφέ εσπρέσσο 1 1/2 κ.σ.
ζάχαρη 3 κ.σ.

Σε μπολ ανακατέψτε τις 3 κ.σ. ζάχαρη, τον καφέ και το κακάο. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι.
Βάλτε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπήστε να αφρατέψουν. Βάλτε ένα ένα τα αβγά, ανακατεύοντας κάθε φορά καλά. Βάλτε εναλλάξ το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο και απαλό. Στο τέλος χρησιμοποιήστε την σπάτουλα αν χρειαστεί.
Βάλτε το μισό από το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Πασπαλίστε με το μείγμα του καφέ να πάει παντού. Βάλτε και το υπόλοιπο μείγμα του κέικ από πάνω. Βυθίστε ένα μαχαίρι στην ζύμη και ανακατέψτε εδώ και εκεί ώστε να κάνει το σχέδιο το κακάο.
Ψήστε στους 170 C για 40 λεπτά περίπου και αφήστε το να κρυώσει για να το ξεφορμάρετε.