ΥΛΙΚΑ:
6 μεγάλα κολοκύθια
1 μεγάλο αυγό
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. άνηθο (προαιρετικά)
3 κ.σ. κεφαλοτύρι
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 κ.γ. baking powder
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να γίνει αρκετά πηχτό το μείγμα μας
Αλάτι – πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Τρίψτε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη και πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι. Αφήστε τα για μισή ώρα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και μετά τα στίψτε τα καλά.
Σε ένα μπολ βάλτε το αυγό, το δυόσμο, τη φρυγανιά, , το κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι, το baking powder, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα σας αρκετά πηκτό. Όταν είναι έτοιμο, πάρτε γεμάτες κουταλιές και τις τοποθετήστε τις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση 1.5-2 εκ. τη μία από την άλλη με ένα κουτάλι της σούπας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά!