Υλικά: 8 αυγά, 20 gr. βούτυρο, 1 κουταλιά λάδι, 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, πράσινα μυρωδικά ψιλοκομμένα, 100 gr. τυρί που λιώνει κομμένο σε φέτες, 2 φέτες ζαμπόν. Για τη σάλτσα ντομάτας: 750 gr. ώριμες ντομάτες, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι.
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν τα υλικά ομοιογενές μείγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνετε στη μαρέγκα το μείγμα των κρόκων με κινήσεις απαλές κυκλικές. Βάζετε στην εστία ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε το μείγμα της ομελέτας. Όταν αρχίσει να πήζει, στρώνετε τις φέτες του τυριού και του ζαμπόν και διπλώνετε την ομελέτα σαν πορτοφόλι και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά. Εν τω μεταξύ, σε μία μεγάλη κατσαρόλα έχετε βάλει το κρεμμύδι με το λάδι να μαραθεί, έχετε ρίξει τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, αλατοπίπερο και τον κύβο. Έχετε βράσει τη σάλτσα ντομάτας για 20΄ περίπου. Στο τέλος, περνάτε αυτή τη σάλτσα από το σουρωτήρι και ρίχνετε το μαϊντανό. Σερβίρετε την ομελέτα με τη σάλτσα ντομάτας.