Για τη βάση:
500 γρ. μπισκότα
280 γρ. βούτυρο λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. τρούφα σοκολάτας
4 μεγάλες μπανάνες
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη κρέμα:
2 κουτιά των 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
225 γρ. βούτυρο
265 γρ. καστανή ζάχαρη
90 γρ. σιρόπι γλυκόζης
Για το γαρνίρισμα της τούρτας:
250 γρ. σαντιγί
τρούφα, ή ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20-22 εκ. [ή σε ταψάκι καλυμένο με λαδόκολλα] και καλύπτουμε ομοιόμορφα τόσο τη βάση όσο και τα τοιχώματα της φόρμας. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Κόβουμε σε ροδέλες τις 2 μπανάνες και τις ραντίζουμε με 1 κουταλιά λεμόνι (αυτό θα εμποδίσει τις μπανάνες να μαυρίσουν). Τις τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω από την μπισκοτένια βάση και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Για την κρέμα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια αντικολλητική κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη. Στη συνέχεια αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία και φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό. [Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή διότι το μείγμα πιτσιλάει, οπότε καλό είναι να φοράμε ένα γάντι φούρνου στο χέρι με το οποίο ανακατεύουμε]. Διατηρούμε το μείγμα σε ήπιο βρασμό για 7-9′, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και κατόπιν τη ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες να σταθεροποιηθεί, ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.
Για το γαρνίρισμα της τούρτας: Κόβουμε σε ροδέλες και τις υπόλοιπες 2 μπανάνες και τις ραντίζουμε με 1 κουταλιά λεμόνι. Τοποθετούμε μερικές στο κέντρο της τούρτας και από πάνω απλώνουμε τη χτυπημένη σαντιγί. Βυθίζουμε τις υπόλοιπες μπανάνες μέσα στη σαντιγί εδώ και εκεί. Διακοσμούμε την τούρτα με κορδέλες, ξύσμα ή τρούφα σοκολάτας ή και ξύσμα και τρούφα.