Υλικά:
4 μέτριες πατάτες βρασμένες
2 μέτρια καρότα βρασμένα
4 αγγουράκια τουρσί
100 γρμ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρμ. μαγιονέζα
1 κου. γλ. μουστάρδα
3-4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:
1 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
μαύρες ελιές σε ροδέλες
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη κιβάκια, ή 1 ρόδι
2 κλαδάκια μαϊντανό

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες με τα καρότα.
Κόβουμε σε κύβους, τις πατάτες, τα αγγουράκια, και τα καρότα. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, και την μουστάρδα, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το αλάτι το πιπέρι, και ανακατεύουμε απαλά.
Λαδώνουμε ένα τσέρκι 22 εκ., και το βάζουμε πάνω σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Αδειάζουμε τη πατατοσαλάτα, και πιέζουμε να κάτσει, φτιάχνοντας επίπεδη επιφάνεια.
Τοποθετούμε στο κέντρο την ψιλοκομμένη πιπεριά, ή τα σποράκια ρόδι, (περίπου στη μισή διάμετρο) και στο υπόλοιπο προς την άκρη, προσθέτουμε το καλαμπόκι.
Τέλος διακοσμούμε με τις ελιές, και με μερικά φιλαράκια μαϊντανό. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι, και σερβίρουμε.