κιλό φρέσκο σπανάκι
1 πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ. κινόα
1 χούφτα κουκουνάρι
8 κ.σ. λάδι
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Ξεπλένουμε καλά την κινόα για 2′ κάτω από τη βρύση και τη βράζουμε σε κατσαρόλα με 2 φλυτζάνια νερό. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε για 15′ ακόμα, με σκεπασμένο το καπάκι, να «τραβήξει» τα υγρά της.
Στο μεταξύ​, πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κουκουνάρι μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το πράσο με το κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι και​ ανακατεύουμε.
Όταν μαλακώσει​ και μαραθεί​ το σπανάκι, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, για 10′ περίπου.
Προσθέτουμε την κινόα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 2-3′ ακόμα.τι, πιπέρι