1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
Φλούδες λεμονιού
2 ξυλα κανέλας
3 καρφάκια γαρύφαλλο
1/2 φλιτζ. ούζο
Κανέλα σε σκόνη
Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σιμιγδάλι μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει.
Βράζουμε το σιρόπι σε άλλη κατσαρόλα με όλα τα υλικά εκτός απο τα αμύγδαλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά το σιρόπι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και το βάζουμε πάλι στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας.
Αφήνουμε να πήξει, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και μόλις κρυώσει εντελώς, ξοφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα.