Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 2-3 ώρες

Υλικά
-500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
-3 κρόκους
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-1½ φύλλο ζελατίνης μαλακωμένο σε 1 ποτήρι νερό κρύο
-1½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-70 ml γάλα
-14 μπισκότα σαβαγιάρ
-3 δόσεις διπλού εσπρέσο ή 2 κ.σ. Νεσκαφέ διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό
-70 ml λικέρ καφέ η κονιάκ
-κακάο ή τριμμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
Eκτέλεση
Αφήνουμε τη ζελατίνη για λίγα λεπτά σε κρύο νερό να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά, στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Χτυπάμε σε μπολ το μασκαρπόνε με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Χτυπάμε σε άλλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και ενώνουμε τα δύο μείγματα. Μαλακώνουμε για 5 δευτερόλεπτα τα μπισκότα στο μείγμα καφέ-λικέρ και τα στρώνουμε στο κάτω μέρος 6 ποτηριών. Καλύπτουμε με την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε πριν από το σερβίρισμα με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.