4 μέτρια αβοκάντο, ώριμα αλλά όχι παραγινομένα
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
5 φύλλα μαρούλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο κρασόξυδο
αλάτι

Πώς θα το φτιάχνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα μαρουλόφυλλα, χωρίς, όμως, να τα σπάσουμε και τα απλώνουμε στο πιάτο σε ένα όμορφο σχέδιο.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα αβοκάντο σε φέτες και μετά τα απλώνουμε πάνω από τα μαρουλόφυλλα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε δακτυλίδια τα οποία τα βάζουμε πάνω από το αβοκάντο.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και το περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα.
Μόλις κάτσει το λαδόξυδο αλατίζουμε και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για είκοσι λεπτά περίπου.