Υλικά
500 γρ. κολοκυθάκια
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς, βάζετε ένα λαδόχαρτο σε ταψί και το λαδώνετε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε φέτες ή λεπτά μπαστουνάκια και τα αλατίζετε ελαφρώς.
Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετείτε το αλεύρι το οποίο αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και το ανακατεύετε. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά με 1 κ.σ. νερό και σε τρίτο πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά και τη παρμεζάνα την οποία έχετε τρίψει στο λεπτό μέρος του τρίφτη σας και ανακατεύετε καλά.
Περνάτε τα κολοκυθάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς- παρμεζάνας προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως.
Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια στο ταψί πάνω στο λαδόχαρτο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 15 λ περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα ραντίζετε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15 λ περίπου. Τα σερβίρετε και τα απολαμβάνετε ζεστά και τραγανά.