Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
Υλικά για 6 άτομα

Υλικά
-½ κιλό γιαούρτι σακούλας
-1 αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
-1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
-3 σκελίδες σκόρδο
-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
-5 κλωναράκια άνηθο
-5 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 ½ κουτ. γλυκού ξερό
-½ κουτ. γλυκού αλάτι
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-πιπέρι
Eκτέλεση
Bάζουμε το γιαούρτι σε τουλπάνι και το κρεμάμε στη βρύση του νεροχύτη να στραγγίξει για 1 ώρα. Αφήνουμε το τριμμένο αγγούρι στο στραγγιστήρι (σκεπασμένο με ένα πιάτο για να το πιέζει) για 1 ώρα, μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά του. Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί. Χτυπάμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα.