Μια εταιρία στην Ελβετία δημιούργησε σοκολάτα που – αν και λιώνει στο στόμα – δεν λιώνει από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, στοχεύοντας στην αγορά της Αφρικής.

Οι μεγάλες σοκολατοβιομηχανίες προσπαθούν να επεκταθούν σε νέες αγορές, αλλά φαίνεται ότι δεν τα έχουν καταφέρει καθόλου καλά στην Αφρική.

Ο λόγος είναι απλός. Η σοκολάτα είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν, το οποίο πρέπει να διατηρείται αναλλοίωτο σε κανονικές θερμοκρασίες, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί στη Μαύρη Ηπειρο. Κατά καιρούς, έχουν δοκιμαστεί διάφορες τεχνικές, οι οποίες όμως δεν απέδωσαν.

 

sokolata1tselemedes.gr
Τώρα όμως η Barry Callebaut, η μεγαλύτερη – από άποψη όγκου παραγωγής – σοκολατοβιομηχανία του κόσμου,δηλώνει πως βρήκε τη λύση. Σύμφωνα με τους Financial Times, οι ερευνητές της εταιρίας χρησιμοποίησαν μια «εργαλειοθήκη» τεχνικών οι οποίες επηρεάζουν τον τρόπο που η σοκολάτα λιώνει στο στόμα.

Οπως εξηγεί ο εκτελεστικός διευθυντής της βιομηχανίας Ντονουάν Σεντ- Αφρικ τα υλικά που χρησιμοποιούνται διαμορφώνουν τη δομή της σοκολάτας έτσι ώστε να είναι ανθεκτική στο ζεστό περιβάλλον αλλά όχι και στο στόμα. Λεπτομέρειες για την διαδικασία που ακολουθείται δεν έγιναν γνωστές για λόγους ανταγωνισμού.

Η καινοτόμος διαδικασία θα δώσει στην δυνατότητα στην εταιρία να επεκταθεί στην Αφρική, σε μια εποχή μάλιστα που ο κλάδος της σοκολοατοβιομηχανίας αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του κακάο.